Linjat e ndihmës/shërbimet e urgjencës

Nëse jeni në krizë ose nëse keni mendime për të dëmtuar veten ose të tjerët, duhet menjëherë të kontaktoni mjekun tuaj të mjekësisë (mjek i përgjithshëm i profesionistëve të shëndetit mendor) ose departamentin më të afërt të urgjencës. Në rast emergjence, telefononi - numri i urgjencës në nivel kombëtar 112 dhe numri i urgjencës në Tiranë 127 (Republika e Shqipërisë) ose 112 për Republikën e Kosovës.

Linjat e mëposhtme të ndihmës janë të disponueshme në vendin tuaj, nëse keni nevojë për ndihmë dhe mbështetje emocionale. Ato janë vendosur për t'ju ndihmuar në përballimin e problemeve shqetësuese, dhe krizave serioze personale. Të shprehurit me dikë i cili nuk është i përfshirë personalisht, mund t'ju ndihmojë.

Ju lutemi telefononi shërbimet e urgjencës, nëse mendimet për të kryer vetëvrasje janë të pranishme ose bëhen më të shpeshta dhe të pakontrollueshme.

Ju duhet të kërkoni ndihmë në vendin ku jeni, ju lutemi zgjidhni vendin ku jeni aktualisht:

Në rast emergjence, telefononi - numri i urgjencës në nivel kombëtar 112 dhe numri i urgjencës në Tiranë 127 (Republika e Shqipërisë) ose 112 për Republikën e Kosovës.

 • Qendra e shëndetit mendor në Prizren

 • Vendndodhja

  Rr. Xhevat Berisha p.n.

 • Telefoni

  029 623 760 ose 029 623 931


 • Qendra e shëndetit mendor në Prishtinë

 • Vendndodhja

  Rr. "Henry Dynant", p.n.

 • Telefoni

  038 542 195 ose 038 542 199


 • Qendra e shëndetit mendor në Mitrovicë

 • Vendndodhja

  Ilirid, Rr. "Bedri Hasanaj"

 • Telefoni

  028 530 834 ose 028 532 502


 • Qendra e shëndetit mendor në Gjilan

 • Vendndodhja

  Rr.Xhorxh Vashington, p.n.

 • Telefoni

  0280 323 801 ose 0280 327 274 ose 0280 327 474


 • Qendra e shëndetit mendor në Pejë

 • Vendndodhja

  Rr. Nëna Terezë, p.n

 • Telefoni

  039433-291


 • Qendra e shëndetit mendor në Gjakovë

 • Vendndodhja

  Rr. Londra, p.n.

 • Telefoni

  0390 322 456

Për një listë me kontakte të linjave të ndihmës/shërbimet urgjencës, ju lutemi klikoni këtu.